Basiscursus Digitale Fotografie

Leer beter fotograferen in 8 lessen!

In een workshop van dagdeel leer je echt niet fotograferen. En na twee uren les neem je niets meer op. Je komt thuis om vastberaden aan de slag te gaan met alle informatie, maar na een paar weken moet je bekennen dat het toch vies tegenvalt. Online een cursus volgen? Voor sommigen werkt dat prima, maar de meeste mensen leren meer in groepsverband met een cursusleider die gewoon voor de groep staat en kan inspringen op vragen. Een cursusleider die zelf professioneel fotograaf is, maar nog elke dag warm wordt van fotografie. Daarom 8 lessen, zodat we gefaseerd alle facetten langslopen en je tussendoor voldoende ruimte hebt om zelf aan de slag te gaan en feedback te krijgen. Dáár leer je van!

Vanaf dinsdag 26 oktober 2021 start een nieuwe Basiscursus Digitale Fotografie in Sint Niolaasga. In 8 lessen leren omgaan met je digitale camera en volop tips om zelf de mooiste foto’s te maken.

In deze laagdrempelige cursus wordt o.a. aandacht besteed aan de bediening van je digitale camera, diafragma, scherptediepte, sluitertijden, compositie, landschap en portret.

Benodigdheden

Voor de cursus is het noodzakelijk om te beschikken over een digitale camera. Dit mag compactcamera, systeemcamera of een digitale spiegelreflex camera zijn. Een computer (desktop/laptop) is tevens erg handig (lees: onmisbaar), maar hoeft niet mee naar de les.

Niveau

De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten van digitale fotografie en mooiere foto’s wil maken. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

De cursus

De cursus bestaat uit 8 avonden van 20:00 tot 22:00 ongeveer elke twee weken. In acht lessen worden alle facetten van fotografie behandeld.

Momenteel staat er nog geen nieuwe cursus gepland. Dit heeft alles te maken met het herseninfarct dat mij in november 2028 overviel. Nu (maart 2023) gaat het goed met mij en ben ik weer volop actief als fotograaf. Wie weet organiseer ik binnenkort weer een basiscursus. Via deze pagina houd ik jullie op de hoogte of stuur gerust een email als je belangstelling hebt!:

Een groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 personen.

Locatie (gewijzigd)

De cursusavonden vinden plaats in Unitas in Sint Nicolaasga:

Unitas Joke Wester
Omloop 1
8521 KE  Sint Nicolaasga

Kosten

De kosten zijn € 249,99 per p.p. (incl btw). De inschrijving is definitief zodra de betaling ontvangen is. De bevestiging met betalingsinstructies ontvang je na de aanmelding, zodra er voldoende deelnemers zijn..

Ik wil meedoen, wat moet ik doen?

Vul onderstaand formulier in:

  Je naam (verplicht)

  Jouw emailadres (verplicht)

  Woonplaats (verplicht)

  Ik doe graag mee aan de Basiscursus Digitale Fotografie die start op:

  Vertel iets over jezelf, zoals leeftijd en iets over je ervaring met fotografie. Ook is het handig om te weten wat voor camera je gebruikt en waarom je deze cursus gaat volgen.

  Ik geef me op voor de basiscursus die start op de door mij hierboven gekozen datum. Ik begrijp dat ik nog nader bericht ontvang over de definitieve deelname.

  Heb je nog vragen? Stuur snel een mail naar arie@ariebruinsma.nl met je naam, adres, woonplaats, leeftijd en iets over je ervaring met fotografie. Ook is het handig om te weten wat voor camera je gebruikt en waarom je deze cursus gaat volgen.

  Ook als je nog niet zeker bent, maar wel belangstelling hebt hoor ik het graag.

  DSC_5125Vol is vol, dus wees er snel bij!