Afgelopen donderdag had ik Bertien voor de lens in het kader van mijn Fotoproject2013. Bij dit project zet ik mensen op tfp basis op de foto, zodat ik zelf kan oefenen in verschillende technieken of andere zaken.

Wat ik aan de deelnemers heb gevraagd is een object mee te nemen wat voor hun een belangrijke (symbolische) betekenis heeft. Bertien heeft haar make-up koffer meegenomen en een weegschaal. Make-up en visagie is een hobby van Bertien en ook voor haarzelf vindt ze het belangrijk om er verzorgd uit te zien.

De weegschaal speelt een belangrijk rol in haar leven, als is het niet een leuke. Bertien is niet altijd zo slank geweest als op deze foto en laten we het er maar op houden dat dit niet altijd eenvoudig was vroeger. En ook tegenwoordig speelt dit meetinstrument nog steeds een rol in haar leven al is het nu eerder de andere kant op. Wat mij opviel is dat Bertien altijd stralend op de foto’s staat met een prachtige glimlach. Niets mis mee, maar ik wou nu toch een andere kant laten zien.

Wat mij met dit project raakt is dat ik mensen voor de camera krijg die normaal gesproken dit niet zo snel zouden doen. Dat ze tijdens een kopje thee hun verhaal vertellen en dat dit zich vertaalt in een aantal foto’s is ook voor mij steeds weer een bijzonder proces om mee te maken. Bedankt voor je verhaal Bertien!

drieluik

DSC_1642-2

DSC_1727

Natuurlijk even een smile ter vergelijking 😉DSC_1685

Vond je dit leuk, laat dan vooral een berichtje achter!

Gepubliceerd door Arie Bruinsma

Gepassioneerd fotograaf van mensen en producten. Houdt van interactie en samenwerking.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Dank je wel Arie… mijn ervaring heeft mij geleerd dat wanneer ik open ben over de belangrijke dingen in mijn leven, mensen mij ook open en vaak positief benaderen. Er komt begrip voor situaties en mensen leven mee. Natuurlijk is het niet altijd even gemakkelijk maar dit soort positieve reacties helpt mij om opener te zijn en beter met dingen om te gaan. Ik vond het een fijn gesprek en ook een leuke ontspannen fotoshoot 🙂

    1. En zo is het Bertien. Bedankt voor je reactie en de resultaten spreken voor zich 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.